איך בוחרים חדר לתינוק?
עיצוב חדר תינוקות הוא פרויקט מרגש ומאתגר כאחד. מצד אחד, זוהי הזדמנות ליצור חלל יפהפה ומזמין עבור התינוק החדש. מצד שני, חשוב לקחת בחשבון את צרכיו הבטיחותיים וההתפתחותיים של התינוק, כמו גם את התקציב והפונקציונליות של החדר. חדר התינוק צריך להיות אחד המקומות הרגועים בבית, הוא גם צריך להיות נוח בטיחותי והכי חשוב שמח. במאמר זה, תמצאו טיפים חשובים שיעזרו לכם לעצב חדר תינוקות מושלם:
- בטיחות
- בטיחות תינוקך חשוב יותר מסטייל.
- ודאו שכל הרהיטים עומדים בתקן הישראלי, יש לוודא שהמיטה השידה והארון קיבלו את אישור מכון התקנים. בשילב כל המוצרים מקבילים את אישור מכון התקנים הישראלי.
- יש לוודא שכל הרהיטים מחוברים לקיר בצורה חזקה, על ידי קדיחתם לקיר.
- הסירו מהחדר כל חפץ שעלול להוות סכנת חנק, הדיבוק על פינות חדות "מגן פינות" או "מגן שקעים".
- ודאו שהחלון בחדר אינו נגיש לתינוק, אין למקם את שידת ההחתלה או מיטת התינוק מתחת לחלון החדר, ואם אין ברירה – יש להתקין סורגים על החלון.
- אין לתלות מוצרים כבדים מעל המיטה או השידה, גם מדף או תמונה יכולים ליפול ולפצוע את התינוק.
- נוחות:
- בחרו מיטת תינוק נוחה ובטוחה, עדיף לבחור מיטה שהדופן שלה ניתן להורדה, להכנסה והוצאה קלים של התינוק גם בשלבים מאוחרים כאשר התינוק גדל.
- רכשו מזרן למיטת תינוק איכותי, נעדיף מזרן נושם שיאפשר זרימת אוויר אל מול פני התינוק. במידה וליבת המזרן היא מספוג יש לוודא שלמזרן 2 צדדים – צד קשיח עד גיל שנה (למניעת שקיעת פני התינוק) וצד רך לשימוש עד גיל שנה. זכרו שמזרן איכותי ישמש את כל הילדים שיגיעו בהמשך – מבין כל המוצרים שנרכוש לתינוק- מזרן למיטת תינוק הוא מהחשובים שבהם!
- השתמשו בתאורה רכה ונעימה. טיפול בתינוק הוא לאורך כל שעות היום, ולכן כדאי להוסיף מספר מנורות בחדר – תאורה עיקרית שתיתן אור בכל שעות היום, ומנורת לילה/מנורת הנקה שהיא תאורה נמוכה יותר ומתאימה ללילה או כשהתינוק נרדם והחדר חשוך.
- ודאו שהטמפרטורה בחדר נעימה סביב- c24°.
- פונקציונליות:
- ודאו שיש מספיק מקום אחסון לחיתולים, בגדים, צעצועים וציוד אחר. ככל שהתינוק גדל כך גם כמות הפריטים הנמצאים בחדר וכמובן כמות וגודל הבגדים.
- בחרו שידת החתלה נוחה וקלה לשימוש. שידות החתלה מגיעות בגדלים שונים ויש לוודא שהשידה כוללת מקום אחסון וחלוקה נוחה.
- החדר ישמש אתכם ואת תינוקכם ולכן ודאו שיש מקום נוח להאכיל ולהחליף לתינוק, הוסיפו כורסת הנקה, שולחן קטן לכל צורך שיעלה (כמו שתיה/אוכל).
- במידה ואין מקום לאמבטיית התינוק בחדר הרחצה, ודאו שיש לו מקום בחלל החדר.
- חשיבה לרחוק, חשבו על מיטת תינוק שיכולה להפוך למיטת מעבר, שידת החתלה שיכולה להתאים לחללים אחרים בבית לאחר ההוצאה שלה מחדר התינוק.
- עיצוב:
- צרו חלל נעים ומרגיע עם צבעים רכים ולא קודרים, עצבו את החדר בעיצוב שיתאים לשנים ויתאים לטעם העיצוב האישי שלכם, אתם תשהו בו הרבה שעות.
- השתמשו באביזרים דקורטיביים כמו תמונות, מוביילים צעצועים וספרים, כדי ליצור אווירה שמחה שתאפשר לתינוק לבהות בהם בהנאה במשך שעות.
- השתמשו בתאורה רכה ונעימה, חשוב לזכור שתינוקות קמים בכל שעות היום ולכן כדי להוסיף מספר מנורות בחדר – תאורה עיקרית שתאיר את החדר בכל שעות היום, מנורת הנקה, תאורה קלה להרדמה או להחתלה.
- גודל החדר, מיטות תינוק ושידות החתלה מגיעים במידות שונות כדאי לוודא שהם נכנסים בצורה מיטבית לחדר כך שנשאר לכם מקום להסתובב בנוחות.
- טיפים נוספים:
- התחילו לתכנן את עיצוב החדר מוקדם ככל האפשר, רוב מוצרי התינוקות מיוצרים ברחבי העולם ולכן יש לוודא שהריהוט שבחרתם יהיה זמין לכם כאשר התינוק ייוולד.
- קחו בחשבון את גודל החדר ואת מיקום החלון, מקמו את מיטה התינוק בקו הדלת כך תוכלו לראות את התינוק מהכניסה לחדר.
- ערכו רשימת קניות מפורטת לפני שאתם יוצאים לקנות, הוסיפו שטיח לתחושה חמימה, וילון שיוכל להחשיך את החדר וצרו "טוטל לוק" לחדר.
- אל תשכחו לקחת בחשבון את התקציב שלכם, אך אל תתפשרו על בטיחות המוצרים.
- פחות זה לפעמים יותר, לא צריך להעמיס על חדר התינוק יותר מידי פרטים, לפעמים מרוב עומס בחדר לא מצליחים לראות את יופיו.
- הכי חשוב, תהנו מהתהליך!
מאת: מיכה אברבוך מנהל הדרכה שילב
עריכה: מיקה כנות
*המאמר נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות אך מתייחס לשני המינים.